101123-vw-500-miljarder Foto: Volkswagen / Abdruck fuer Pressezwecke honora

Volkswagen satsar 500 miljarder för att slå Toyota

Volkswagen kommer att investera närmare 500 miljarder kronor i sin bilverksamhet under de närmaste fem åren. Anledningen är enkel: Toyota ska passeras och Volkswagen ska bli världens största biltillverkare.

Vi har förstått att Volkswagen menar allvar när de säger att de ska vara världens största biltillverkare senast 2018. Men att de menade så här mycket allvar anade vi inte, Volkswagen meddelar nu att de har klubbat igenom en satsning värd 480 miljarder kronor för att utveckla nya modeller som ska se till att Volkswagen blir störst.

– Den här investeringen understryker Volkswagens mål att bli den ledande biltillverkaren. Vi kommer att systematiskt fullfölja målen i vår strategi 2018 för att ytterligare öka lönsamheten och för att göra Volkswagen till världens mest framtidssäkra bilkoncern, säger Volkswagens styrelseordförande Martin Winterkorn i en kommentar.

En stor del av de 480 miljarderna kommer att användas till fastighetsköp och andra investeringar som behövs för att utveckla verksamheten men 260 miljarder är direkt öronmärkta för att användas till utveckling av nya modeller. Fokus kommer framförallt att läggas på nya modeller, ersättare till gamla modeller samt modulära plattformar som kan användas till flera olika modeller.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer