060308_vw_sparprogram

Volkswagen satsar på nytt leveransrekord

Volkswagen gruppen slog leveransrekord och ökade visnten med drygt 58 procent under 2005. Nu siktar de på att slå rekordet och öka vinsten ytterliggare 2006 och 2007 med hjälp av 28 nya bilmodeller.

Volkswagengruppen gjorde ett fantastiskt år 2005 med vinstökning på 58,2 procent och ett leveransrekord som slutade på 5,24 miljoner fordon. Detta tack vare 16 nya modeller och sparprogrammet ForMotions slagkraft.

Under tisdagen höll VW-gruppen sin årliga presskonferens i Wolfsburg där koncernchefen Dr Bernd Pischetsrieder förklarade läget.

-Trots en fortsatt svår marknad har koncernen lyckats nå de uppsatta målen, sa han.

-Totalt var dock våra intäkter otillfredsställande, underströk han, och därför fortsätter vi vårt effektiviseringsprogram i form av ”ForMotion Plus”, men framförallt genom att systematiskt omstrukturera Volkswagen-märket.

Pischetsrieder medgav även, som VW-gruppen redan veckan innan meddelat, att 2006 och 2007 kommer det totalt 28 nya modeller inom koncernen enbart i Europa. 

-Vi räknar med att leveranserna ökar något för 2006 jämfört med 2005. De första beräkningarna visar att koncernen levererade cirka 790 000 fordon till kund under de två första månaderna i år, en ökning med 15 procent jämfört med förra året, avslutade han.

Det verkar som att VW-gruppen har spännande tider framför sig.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!