Volkswagen Scirocco GTS går tillbaka till rötterna

För att fira att det snart gått 30 år sedan den första Scirocco GTS gjorde världspremiär lanserar Volkswagen nya Scirocco GTS som preppats med nostalgiska detaljer.

Volkswagen tar hand om sitt arv genom att fira den första Scirocco GTS som kom 1983. Volkswagen tillverkade ett antal specialversioner av Scirocco fram till 1987. Den första specialaren fick heta GTS, och följdes upp av GTX. 30 år senare markerar Volkswagen jubileet genom att lansera nya Scirocco GTS på bilsalongen i Leipzig den 1 juni.

 Under huven ligger en 211 hästkrafter stark TSI-motor på två liter som även finns i Golf GTI. Bilarna skiljer sig istället genom att Scirocco GTS får fartränder i svart och rött vilket går igen i backspeglarna. Inuti bilen möts man av Volkswagen-typiska detaljer som den klassiska golfbollen på växelspaken. De femekrade 18-tumsfälgarna är nya och kallas Thunder.

 Mer information om bilen kommer när den officiellt presenteras på bilsalongen i Leipzig.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!