Volkswagen Scirocco GTS uppdateras – får starkare motor

Tredje generationen Scirocco fick under förra året en uppdatering, nu får även GTS-versionen en uppfräschning med fler hästkrafter.

Tredje generationen Scirocco lanserades 2008 och 2012 visades den sportigare GTS-versionen upp. Under förra året fick Scirocco ett ansiktslyft och nu är det även dags för GTS-versionen av få ta del av uppfräschningen.

Receptet är i stort sett detsamma som tidigare, förra Scirocco GTS hade samma motor som i Golf VI GTI, medan nya GTS-versionen får samma motor som i Golf GTI av senaste sjunde generationen. Alltså en 2,0-liters turboladdad radfyra som levererar 220 hästkrafter, nio hästar fler än i föregångaren, 0-100 km/h ska avklaras på 6,5 sekunder vare sig du har valt sexväxlad manuell- eller DSG-låda. Toppfarten uppges till 246 km/h, 244 med DSG-låda, snittförbrukningen ligger på 0,61 respektive 0,64 liter per mil.

Utöver den nya motorn har Scirocco GTS nya 18-tumsfälgar, 19-tummare finns som tillval, oavsett fälgar är bromsoken röda och som extra krydda är GTS utrustad med R-Line-paket. Det sistnämnda betyder lite roligare stötfångare, svart grill, svarta backspegelskåpor, takspoiler och sidokjolar.

Kupén har fått svart innetak, sportratt, pedaler i borstat stål samt skålade sportstolar med svart halvläder, röda sömmar och GTS-logga i ryggstödet. Som tillval erbjuds även panoramaglastak, bi-xenon-strålkastare och multifunktionsratt.

När uppdaterade Scirocco GTS kommer till Sverige eller vad den kommer att kosta är i nuläget ej fastställt.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!