Volkswagen Sharan facelift officiell

Volkswagen Sharan får ett lätt ansiktslyft, upp till 15 procent snålare motorer och – inte minst – stöd för Apple CarPlay och Android Auto.

Andra generationen av Volkswagens familjebuss Sharan anlände 2009 och nu är det hög tid för den sedvanliga uppdateringen. Utseendemässigt har det dock inte hänt några större förändringar. I stort sett den enda exteriöra förändringen är de nya LED-bakljusen, nydesignade fälgar och en del nya färgalternativ.

Invändigt sitter ett nytt infotainmentsystem som nu stödjer Apple CarPlay och Android Auto, funktioner som manövreras på antingen en 5- eller 6,5-tumsskärm beroende på hur mycket du betalar.

Mer intressant är dock de uppdaterade motorerna som enligt Volkswagen nu ska vara upp till 15 procent snålare än tidigare. Två bensinmotorer på antingen 150 eller 220 hästkrafter, den sistnämnda har fått en effektökning med 20 hästar jämfört med föregångaren. Den har även dubbelkopplingsautomat som standard.

På den svenska marknaden erbjuds även två dieslar som båda erbjuds med DSG-låda. Antingen 150, eller 184 hästkrafter, en effektökning på 10 respektive 7 hästkrafter. Liksom tidigare går den svagaste dieseln i kombination med sexväxlad manuell låda att få med 4Motion fyrhjulsdrift.

En del annat som är nytt är säkerhetssystem som multikollisionsbroms som automatiskt bromsar innan eventuell krock, ett system som ingår i standardutrustningen. System som erbjuds som tillval är bland annat Front Assist som varnar om avståndet till framförvarande bil skulle bli för kort och bromsar automatiskt. I systemet ingår även City Emergency Brake, som i hastigheter upp till 30 km/h automatiskt kan bromsa ned till stillastående vid fara.

Försäljningsstart av uppdaterade Volkswagen Sharan är planerad till maj, men pris är ännu ej fastställt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!