071108-vw-nordamerika

Volkswagen ska avancera i Nordamerika

Som ett led i Volkswagens försök att bli världens största biltillverkare ska företaget storsatsa på den amerikanska marknaden. Med en ny fabrik och två nya modeller ska VW gå om Toyota som världens största biltillverkare.

Att överta titeln från Toyota blir ingen lätt uppgift. På VW räds man dock inte uppgiften.  Bara i Nordamerika hoppas man att antalet sålda bilar ska öka från 2006 års siffror på 235 000 till att 2018 uppgå till så mycket som 800 000 sålda bilar. 

Denna dryga tredubbling av antalet sålda bilar ska VW åstadkomma genom att bland annat bygga en helt ny fabrik i USA. Redan idag går Mexikofabriken på maxkapacitet. Dessutom planerar man att lansera två nya modeller enbart för den Nordamerikanska marknaden. 

Den första blir en kompakt sedan som blir något längre än dagens Jetta, allt för att tillgodose det amerikanska behovet av lite mer svängrum. Modellen ska även bli bas för nästa generations Jetta. Utöver denna planeras det även för något som förväntas likna en enklare version av Passat.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!