Volkswagen smygvisar nya Golf

Nedräkningen till sjunde generationen Volkswagen Golf har börjat. Vi har måtten och info om vadvi kan vänta oss vid världspremiären om lite drygt två veckor.

Volkswagen släpper nu en video med vad vi kan vänta oss till nästa Golf. Den som hoppades på att få se själva bilen får dock vänta ett tag till, men fram till dess kommer åtminstone lite information om bilen.

 Bilen får Volkswagengruppens nya MQB-plattform, vilket gör sitt till för att sänka vikten med upp till 100 kilo jämfört med nuvarande modell. För grundmodellen ger det en tjänstevikt på 1 130 kilo. Bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen sjunker med 23 procent.

 Bilen blir 56 mm längre till en totallängd på 4 255 mm. Axelavståndet ökar med 59 mm och mäter numer 2 637 m. Överhänget fram är identiskt med nuvarande Golf, medan bakpartiet har vuxit med 12 mm. Även om överhänget bak har minskat har lastutrymmet ökat med 30 mm och mäter nu 380 mm. Kupén har också den blivit större och mäter 1 750 mm, mot 1 736 i dag.

 Motoralternativen lär sträcka sig från 1,2 TSI till 1,4 TSI upp till 2,0 TSI i toppversionerna GTI och R, som får olika trimgrad av motorn. Dieselvurmarna får hålla sig med 1,6 TDI och 2,0 TDI, men det är möjligt att fler motorer kommer framöver.

 Ovanligt nog, men kanske för att stjäla lite uppmärksamhet, väljer Volkswagen att visa upp bilen den 4 september, flera veckor innan bilsalongen i Paris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr