Foto: Volkswagen / Friso Gentsch

Volkswagen stoppar tillverkningen av diesel-Passat i USA

Till följd av den stora utsläppsskandalen har Volkswagen pausat produktionen av dieseldrivna Passat i sin fabrik i Chattanooga, Tennessee.

USA-versionen av Volkswagen Passat har precis genomgått en uppdatering och produktionen i märkets fabrik i Chattanooga, Tennessee, ska egentligen gå på högvarv inför modellens marknadslansering om några veckor – men det gör den inte.

Volkswagen of America har nämligen stoppat produktionen av Passat med den dieseldrivna 2,0-litersmotorn under huven. Anledningen stavas så klart den stora utsläppsskandalen som EPA avslöjade den 18 september.

När produktionen stoppades är inte känt utanför Volkswagens väggar, men troligtvis någon gång under de senaste veckorna. Innan stoppet tillverkades enligt Volkswagens Chattanooga-chef ett fåtal, men ingen av bilarna nådde återförsäljarna.

Volkswagen har sedan skandalen uppdagades inte delat med sig av några försäljningssiffror av årsmodell 2016 i USA och enligt uppgift ska de ha dragit tillbaka sin ansökan om EPA-certifiering i USA för modeller av årsmodell 2016 som använder den dieseldrivna 2,0-litersmotorn.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!