070521_nybilsfoersaeljning

Volkswagen störst, Peugeot 207 populärast

Volkswagen är fortfarande det bilmärke som säljer mest i Europa, medan Peugeot 207 är den bilmodell som säljer mest. Tyskland är inte oväntat Europas största marknad för nya bilar.

Enligt senaste marknadsanalysen från undersökningsföretaget JATO Dynamics så sjönk nybilsförsäljningen i Europa med 1,8 procent under april månad jämfört med samma månad förra året.

Volkswagen är fortfarande bilmärket som säljer bäst och mest i Europa. Strax bakom placerar sig Renault, Open/Vauxhall, Ford och Peugeot i nämnd ordning.

Peugeot har mycket att tacka sin modell 207 för. Den ligger på första plats som populäraste bilmodell, tätt följd av Renault Clio på andra plats, VW Golf på tredje och Fiat Punto på fjärde.

De största marknaderna för nybilsförsäljning är i nämnd ordning Tyskland, Italien, Frankrike, Storbritannien och Spanien.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet