Volkswagen Sveriges vd uttalar sig om dieselgate

Volkswagen Sveriges vd Claes Jerveland uttalar sig om dieselgate och hur de i Sverige kommer att gå tillväga för att lösa problemen.

https://player.vimeo.com/video/148097383

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Utsläppsskandalen som kommit att benämnas som dieselgate briserade 18 september, Volkswagen Sveriges vd Claes Jerveland kritiserades då för att de inte gav någon information till sina kunder.

Nu har de släppt en video där Jerveland uttalar sig om diselgate, hur de ska lösa problemen med de drabbade bilarna och hur koncernen planerar framtiden. Bland annat hårdsatsar de på utvecklingen av elhybriden och elbilar genom att investera över 100 miljoner euro i projektet från och med 2016. Men mer intressant för kunderna är dock hur deras situation kommer att påverkas.

– Målet är att åtgärderna inte påverkar bilens prestanda eller förbrukning på något sätt. I början av 2016 börjar vi åtgärda de drabbade bilarna och det kan bland annat göras i samband med en vanlig service. Tillsammans med våra verkstäder ska vi göra allt vi kan för att det här ska bli så smidigt och bra som möjlig för våra kunder, säger Jerveland.

Jerveland påpekar även att de jobbar mycket hårt med lösningarna och att Volkswagen ”kommer säkert, och med all rätta, att vara ett av världens mest granskade företag”.

Nedan kan du även se Magnus Videquist, chef för Volkswagen Sveriges servicemarknad, uttala sig om skandalen och hur de går tillväga med åtgärderna och varför det tar så lång tid.

Allt om dieselgate hittar du här.https://player.vimeo.com/video/147605701

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!