Foto: Volkswagen

Volkswagen T-Cross visar upp sin praktiska sida

Kommande instegssuven visar vad bagageutrymmet går för. Tar hjälp av hockeyspelare.

För några veckor sedan kunde vi visa upp Volkswagen instegssuv T-Cross i psykedelisk kostym inför sin debut i höst. Nu lyfter Volkswagen ännu lite mer på skynket och demonstrerar T-Cross praktiska egenskaper. För som vi berättat förut må T-Cross vara mindre än T-Roc, VW:s hittills minsta suv som släpptes förra sommaren, men Volkswagen ser ändå lillebror T-Cross som den mer praktiska av dem båda. T-Roc ska enligt VW vara mer kompakt än lillebror trots ett längdövertag på 13 centimeter.

Hur som helst. I dagarna har Volkswagen släppt en ny video där man låter hockeyspelarna Jeff Likens och Armin Wurm, båda proffs i Grizzlys Wolfsburg, packa en T-Cross full med hockeyutrustning för att visa på modellens lastutrymme.

Med baksätesryggarna uppfällda och sätesraden skjuten så långt bak det går (bakre sätesraden är skjutbar 15 centimeter i längsled i T-Cross) sväljer T-Cross 385 liter. Med sätesraden framskjuten istället ökar lastutrymmet till 455 liter – bra om man ska lasta två hockeytrunkar vad det verkar (se videon längst ner). Med alla bakre säten fällda (60:40-delning) sväljer T-Cross 1281 liter. Det är för övrigt 46 liter mer än blivande konkurrenten Renault Captur men åtta liter mindre än en annan fransk motståndare, Citroën C3 Aircross.

Foto: Volkswagen AG

Volkswagen T-Cross bygger på Volkswagens MQB A0-plattform, samma som Polo och koncernsyskonen Seat Arona och Audi A1. T-Cross mäter 410,7 centimeter på längden och 155,8 centimeter på höjden. Någon viktsiffra har vi inte i dagsläget.Tre bensinmotorer och en diesel är aktuella till T-Cross. Två av bensinarna är på 1,0 liter och bjuder på antingen 95 eller 115 hästkrafter. Den tredje bensinaren är på 1,5 liter och ger 150 hästkrafter. Dieselalternativet är en 95-hästarsmaskin.Marknadslanseringen sker under våren nästa år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!