Foto: Verwendung fuer Pressezwecke honorarfrei

Volkswagen T-ROC – smygtitt på nästa suv

När ska Volkswagen komma till skott? Det är frågan vi ställer oss nu när tyskarna visar ytterligare ett litet suvkoncept i Genève. Nya T-ROC pekar ut riktningen för Volkswagens nästa suvmodell.

Första gången vi hörde talas om Taigun – en kommande småsuv från Volkswagen – var redan 2012 då en konceptbil visades i Brasilien. I februari var det dags igen. Då visades ett uppdaterat Taigun-koncept i Indien. På årets Genèvesalong visar Volkswagen ytterligare ett suvkoncept, den här gången döpt till T-ROC.

Namnet kan härledas till engelskans ord för sten, rock, och Volkswagens suvar som alla heter något på T. Volkswagen säger inte att T-ROC är en förhandstitt på lilla suven Taigun som väntas komma 2015 eller 2016 men det är lätt att dra den slutsatsen. De nöjer sig med att säga att T-ROC ger en hint om hur framtidens suvmodeller kommer att se ut och att den byggs på MQB-plattformen

Då syftar de förmodligen främst på strålkastarna och bakljusen. Den märkliga taklösningen med två löstagbara paneler lär inte leva vidare på produktionsbilen, men den drar blickar åt sig i Genève. Insidan är väldigt blå och väldigt digital. Instrumentklustret framför föraren är helt digitalt, liksom kontrollerna för klimatanläggningen. Infotainmentskärmen är ingen fast monterad skärm utan en portabel läsplatta.

T-ROC är försedd med en 184-hästars tvålitersdiesel med 380 newtonmeter i vridmoment. En sjustegad DSG-låda skickar kraften till alla fyra hjul via en Haldex 5-koppling.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!