Volkswagen Tiguan Allspace för Europa officiell

Som vi tidigare skrivit om presenterades den nya Volkswagen Tiguan Allspace på bilsalongen i Detroit, nu avslöjas detaljerna kring den europeiska specifikationen som visas upp i Genève nästa vecka.

Volkswagen Tiguan Allspace är vanliga Tiguans storebror med plats för upp till sju personer, varav tre sitter i mittraden och två längst bak. Precis som vi skrev när modellen debuterade i USA i januari är hjulbasen utdragen med 10,9 centimeter, och bilen är totalt 21,5 centimeter längre. Det ger ett utökat bagageutrymmet med 145 liter, totalt 760 liter.

Kunderna har möjlighet att välja mellan sex olika motoralternativ. Tiguan Allspace erbjuder en 1,4-liters bensinmotor med 150 hästkrafter och en 2,0-liters bensinmotor med 180 hästkrafter, eller 220 hästar om man så vill. Önskas en dieselmotor erbjuds en 2,0 liters dieselmotor med 150, 190, respektive 240 hästkrafter. Dieselmotorerna är utrustade med SCR-katalysatorer och en 12-liters AdBlue-tank som hjälper att minska kväveoxidutsläpp.

Tiguan går att få med antingen framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Motorerna med 170 hästkrafter eller mer kommer ha fyrhjulsdrift och DSG-dubbelkopplingslåda som standard.

Tiguan kommer att ha ett antal förarhjälpsystem, såsom adaptiv farthållare med kökörningsassistent och autobroms, släpvagnsassistent (Trailer Assist) och mycket annat. Modellen går att beställa i maj och första leverans sker i september.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!