070629_volkswagen_tiguan

Volkswagen Tiguan officiell

I början av juni kom de första bilderna på Volkswagen Tiguan. Bilarna på bilderna var dock något maskerade. Nu kan Teknikens Värld visa dig de första officiella bilderna på kommande Tiguan.

Volkswagen Tiguan kommer i höst att lanseras med fem olika överladdade motorer. Tre av dem är TSI-motorer (bensinare med direktinsprutning med dubbel tryckladdning - kompressor och turbo) på 150, 170 respektive 200 hästkrafter. Vridmomentet för den svagaste maskinen ligger på 240 Nm medan de båda andra har 280 Nm. De två övriga motorerna är TDI-versioner (common-rail-diesel med turboladdning) på 140 respektive 170 hästkrafter. Dieselmotorernas vridmoment är på 320 respektive 350 Nm.

Tiguan kommer att vara tillgänglig i tre olika versioner med två olika karossutföranden. Den mer terrängbetonade versionen Track & Field har en annorlunda formgivning av fronten och främre överhänget jämfört med versionerna Trend & Fun och Sport & Style som är för mer vardaglig körning. Hjuldimensionerna skiljer också de olika modellerna åt. Medan Sport & Style rullar på 17-tummare så får Track & Field och Trend & Fun nöja sig med 16-tumshjul.

Enligt Volkswagen själva så har de lagt ner mycket tid vid utvecklingen av chassit och då speciellt dess uppförande vid terrängkörning. Versionen Track & Field har dessutom ett speciellt offroadläge som kan aktiveras genom en knapptryckning.

I höst börjar försäljningen av Volkswagen Tiguan som Volkswagen själva kallar för ”lilla Touaregen”. Innan dess ska den visas upp på bilsalongen i Frankfurt i september.

Läs mer om Volkswagen Tiguan och vad den kommer att bjuda på genom att klicka på länken nedan.

Läs mer om Volkswagen Tiguan

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!