100827vw-touareg-r-hybrid Foto: Volkswagen / Abdruck fuer Pressezwecke honora

Volkswagen Touareg R blir hybrid

En sportig version av Volkswagen Touareg finns inte helt oväntat i VW:s planer. Enligt uppgifter i fransk media ska nya Touareg R bli en hybriddriven best med 500 hästkrafter.

I sin gamla form var Volkswagen Touareg högst ovanlig i R-utförande. Det var kanske inte så konstigt eftersom R:et innebar endast 37 extra hästkrafter under huven. Försäljningen var marginell, vilket har fått många att tro att Volkswagen inte kommer att R-trimma nya Touareg. Nu kommer nya uppgifter. Enligt franska L’Automobile har Volkswagen redan lämnat över Touareg till den nyetablerade prestandadivisionen R GmbH som ska förvandla storsuven till ett monster.

Ett hybridmonster rättare sagt. Enligt den franska tidningen ska R-smedjan använda Touareg Hybrid som bas. Tro dock inte att det blir några tekniska sensationer i en eventuell Touareg R Hybrid, planerna är tydligen att stressa upp den befintliga V6-motorn från 333 till cirka 500 hästkrafter. Elmotorn på 47 hästkrafter följer förstås också med och bidrar med sin kraft.

Touareg R Hybrids existens har förstås inte bekräftats av VW-folket ännu men det är ingen bild gissning att den nyinstiftade prestandadivisionen R GmbH vill utöka sitt program som för nuvarande är begränsat till Golf R och Scirocco R.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr