Volkswagen Tourag Edition X officiell

I år är det tio år sedan Volkswagen lanserade lyxsuven Touareg. För att fira det lanserar biltillverkaren specialversionen Edition X.

Volkswagen Touareg var tillsammans med lyxbilen Phaeton startskottet för Volkswagens klassresa uppåt. Detta ska givetvis fira tycker Volkswagen och lanserar Edition X. Namnet är en spinoff på fyrhjulsdrivna modeller med X i namnet men även latinska siffran för tio.

 Edition X kommer med 19 tum stora fälgar och silverfärgade takrails som standardutrustning. Lacken kallas Moonlight Blue Pearl Effect och finns som tillval. Inuti bilen finns lull-lull som panoramatak med sollucka, Nappa-läder, lite fräsigare golvmattor och tonade rutor. Loggan Touareg X finns lite varstans på bilen, bland annat på framskärmarna.

 De svenska priserna är itne klara än men börjar i Tyskland på 61 025 euro, motsvarande cirka 525 000 kronor, för V6 TDI med 204 hästkrafter och en åttaväxlad låda.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!