Volkswagen Tristar – förhandstitt på T6

Femte generationen Volkswagen Transporter börjar bli redo att ersättas och nu får vi för första gången en aning om hur T6 kan se ut, tack vare nya konceptet Tristar.

Det vankas lastbilsmässa i Hannover och dit skickar Volkswagen konceptbilen Tristar som, som synes, är en pickup med stor hytt och hög markfrigång. Volkswagen berättar att Tristar har permanent fyrhjulsdrift, ett väderskyddat utrymme under flaket, en espressomaskin och en 20-tums pekskärm som även fungerar som bord inne i kupén.

Mest intressant är dock Tristar för vad den säger oss om framtiden för Transporter. Nuvarande generation Transporter, T5, har hängt med ända sedan 2003 borde därmed vara redo för pension och överlämning till en T6-generation. Men det är inte säkert att det blir så. Tristar-konceptet visar ny design på utsidan, notera särskilt inslagen från T3-generationen på bakstammen, men invändigt är nyheterna mindre. Tristar är troligtvis en uppsminkad T5 och det kan bli så att vi får se ett kraftigt ansiktslyft på Transporter nästa år, men troligtvis inte en helt ny modell.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!