Volkswagen Up facelift officiell – fakta och bilder

Volkswagen lanserar en uppdaterad version av minstingen Up. Den får bland annat en ny trecylindrig turbomotor, ny smartphoneintegrering och ljudanläggning från Beats Audio.

Efter fem år på marknaden är det dags för en facelift av Volkswagens minsta modell, citybilen Up. På Genevèsalongen i mars visas den uppdaterade versionen. Den största nyheten är att modellen nu går att få med en 1,0-liters trecylindrig turbomotor på 90 hästkrafter och 160 newtonmeter, vilket enligt Volkswagen ger bilen prestanda som matchar första generationens Golf GTI.

Utseendet förändras också, med bland annat nya baklampor, strålkastare med LED-varselljus och nya stötfångare.

Bilen får även ett nytt infotainmentsystem med smartphoneintegrering. Föraren kan para ihop sin smartphone med bilen via bluetooth, och använda den som infotainmentsystem via en app.

Modellversionen Up Beats är ett samarbete med amerikanska Beats Audio, som är känt för att tillverka hörlurar. Bilen får en ljudanläggning på 300 watt och en logga på instrumentbrädan. Vi gissar att ljudtrycket i den lilla kupén blir fullt tillräckligt. Up Beats får även speciell dekor och 15-tums lättmetallfälgar.

Den nya versionen av Up kan också göras mer personlig. Kunden kan välja mellan 13 färger, varav sju är nya, och det finns en mängd valmöjligheter för dekor och inredning.

Uppdaterade Up lanseras på den svenska marknaden under sensommaren i år. Pris är ännu inte fastställt.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!