Volkswagen Up i Jeans-version är här

En av 1970-talets mest ihågkomna specialversioner är Volkswagens klassiska bubbla i Jeans-utförande. Nu kommer en modern tappning i form av Volkswagen Up Jeans.

Genom åren har vi fått bekanta oss med en rad olika specialversioner av biltillverkares standardmodeller. Volkswagen Golf i Rolling Stones- eller Manhattan-tappning, till exempel, eller Mercedes A-klass i Mika Häkkinen Edition. En av de versioner som faktiskt blivit ihågkommen för något mer än lustiga klistermärken är 1970-talets Volkswagen-bubbla, Jeans edition. Med denimtyg i inredningen, synliga sömmar och stolsfickor hämtade från klädesplagget var Jeans-bubblan kanske också något mer utstickande än vissa andra specialversioner.

Nu har alla Jeans-bubble-entusiaster all anledning att vara glada, för Volkswagen har nämligen tagit tillvara på Jeans-temat och skapar en ny specialversion med samma tema. Denna gång är det lilla Up som får en övergång med denimmode. Jeans Up börjar säljas i Tyskland för 12 375 euro och inkluderar, precis som på 1970-talet, jeans-inspirerade stolsfickor, specialutformade dekaler och synliga sömmar i interiören. Annan utrustning inkluderar läderklädd ratt, ett utökat antal kromdetaljer, tonade rutor och 16-tumshjul. Motoralternativ och växellådor är hämtade från vanliga Up-programmet.

Nedan, dåtid.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!