Volkswagen e-Golf

Volkswagen vill ladda Sverige snabbare

Åtta Volkswagen-återförsäljare runt om i södra delarna av landet installerar under året snabbladdare för elbilar. Mellan 30 och 60 minuter ska det ta att ladda beroende på batteristorlek.

Volkswagen har gett sig in i elbilsbranschen med e-Up och e-Golf. Nu vill de ge elbilsägarna bättre laddmöjligheter genom att under sommaren och hösten installera snabbladdare hos åtta Volkswagen-återförsäljare på sju olika orter.

– Vi vill göra elbilen möjlig för alla och i väntan på större statliga program går våra återförsäljare före och sätter upp egna snabbladdare, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige och tillägger:

– Tillsammans med våra återförsäljare investerar vi miljonbelopp i laddningsinfrastruktur. Snabbladdarna blir ett komplement till hemmaladdning och utökar elbilens användningsområde.

Snabbladdarna ska kunna ladda upp elbilarnas batterier på mellan 30 och 60 minuter beroende på storleken på batterierna. Snabbladdarna har både den EU-standardiserade CCS-kontakten (likström) och Typ 2-kontakt (växelström).

De nya snabbladdarna kompletterar 60 publika laddboxar som redan installerats hos Volkswagens elbilsåterförsäljare.

Volkswagen i Gävle och Strömstad blir först ut med snabbladdarna, därefter följer Stockholm, Göteborg, Malmö, Södertälje och Linköping. Till hösten ska alla åtta vara installerade.

Missa inte att läsa våra provkörningar av Volkswagens elbilar e-Up och e-Golf.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!