Hitler-referens får Volkswagen att vilja skjuta på rättegång

Volkswagen vill skjuta på rättegångsförhandlingarna kring avgasfusket, eftersom det gjorts sammankopplingar mellan Hitler och avgastesterna på apor.

För ungefär en vecka sedan hade Netflix-dokumentären "Dirty money" premiär. Dokumentären innehåller "olika berättelser om girighet, korruption och brott i den globala ekonomin". I en av dessa berättelser visas klipp från utsläppstesten på apor, som vi tidigare berättat att Volkswagen varit inblandade i. Klippen efterföljs av bilder på Adolf Hitler.

Volkswagen menar nu att det görs "provocerande sammankopplingar" mellan utsläppstesterna och Hitler, rapporterar Financial Times. De menar vidare att detta kan göra att de inte får en rättvis rättegång gällande fusket med avgasutsläpp.

Volkswagens advokater vill därför att rättegången i USA skjuts upp tills dess att den dåliga publiciteten avtagit. De föreslår att förhandlingarna inleds först om sex månader.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!