Foto: Glenn Lindberg

Volkswagen XL Sport med Ducati-motor avslöjad

Volkswagen-chefen Ferdinand Piëch har avslöjat att man planerar att bygga en sportversion av snålbilen XL1. XL Sport ska drivas av en Ducati-motor med 190 hästkrafter.

Vi har tidigare rapporterat om uppgifter från USA som handlade om en sportversion av Volkswagens snålbil XL1. Nu har högste chefen själv, styrelseordförande Ferdinand Piëch, bekräftat att en sådan är på gång.

 Det var vid en föreläsning vid Wiens universitet som Piëch visade en bild på en till synes mycket sportig XL1. Autorevue.at lyckades föreviga powerpoint-presentationen och du ser en av bilderna här nedan. Enligt Piëch ska bilen – XL Sport – drivas av en 1,2-litersmotor med 190 hästkrafter och 123 newtonmeter från Ducati. Eftersom hybridsystemet plockas bort ska vikten hamna strax under 800 kilo.

 XL Sport ser ut och låter som en konceptbil, byggd för att visa möjligheterna med XL1 och inte minst för att manifestera att man numera äger Ducati. Serietillverkning kan vi förmodligen bara drömma om.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!