Foto: Uli_Sonntag

Volkswagen XL1 – ej till salu?

Har du sett fram emot att köpa dig ett exemplar av Volkswagens snåla laddhybrid XL1 i sommar? I så fall kan du bli tvungen att tänka om – det verkar nämligen som att XL1 endast kommer att erbjudas via leasingavtal.

Vi har redan sedan tidigare vetat att Volkswagen endast planerar att tillverka 250 exemplar av sin strömlinjeformade snålplug-in XL1. Man har också sagt att bilen kommer att vara tillgänglig till kunder i sommar. Riktigt på vilket sätt den ska vara det har man dock hållit hemligt. Nu visar det sig dock att det förmodligen inte blir någon regelrätt försäljning av bilarna – i stället ska kunderna få leasa bilarna av Volkswagen.

Det är amerikanska tidskriften Wired, som i ett samtal med Volkswagens amerikanska chef för ”produkt och teknikkommunikation”, Mark Gillies, kan avslöja att det förmodligen blir ett leasingprogram för XL1. Det är inte första gången det sker – Volvo C30 Electric leasades exempelvis ut, liksom General Motors tidiga försökselbil EV1.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!