090706-vw-elbil-2013 Foto: Volkswagen / Abdruck fuer Pressezwecke honora

Volkswagens första elbil kommer 2013

Volkswagens första elbil ska lanseras 2013. Det sade VW:s vd Martin Winterkorn vid en branschkonferens i München före helgen. Volkswagens första elbil ska baseras på Up! och enligt Winterkorn kommer den att i hög grad påverka persontransporten.

 De eldrivna bilarna har redan börjat ta några trevande steg på bilmarknaden, men än dröjer det förmodligen länge innan de på allvar kan konkurrera med bensin- och dieselbilar. Mycket få av de stora och etablerade tillverkarna säljer elbilar och de som ändå gör det gör det mer på försöksnivå. För tyska Volkswagen dröjer det ytterligare fyra år innan den första elbilen är redo för marknaden. Detta enligt jättekoncernens vd Martin Winterkorn som i samband med en branschkonferens i München på fredagen berättade om Volkswagens framtida elplaner.

Den första elbilen ska lanseras 2013 och baseras på den kommande minibilen Up! En bil som vi redan har sett i flera olika konceptformer. Samtidigt som Winterkorn berättade om den stundande elbilen passade han på att tona ned elbilens betydelse för hela industrin. Han tror inte att elbilar är den enda lösningen på framtidens transporter utan att hybrider i olika former blir viktiga komplement. Dessutom kommer både bensin- och dieselbilar fortsätta att utvecklas de närmaste 15-20 åren. Förutom en uppsättning elbilar ska VW erbjuda hybrider både med och utan möjlighet till uppladdning via ett eluttag.

I sitt tal beskrev Winterkorn den kommande elversionen av Up! som en bil som kommer att påverka framtidens persontransporter. Nyckeln till en framgångsrik elbil tror Winterkorn ligger i att utveckla batterier som inte tar mer än cirka två timmar att ladda.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!