Volkswagen Golf R Foto: Verwendung fuer Pressezwecke honorarfrei

Volkswagens prestandabilar får världsmästarhjälp

Sébastien Ogier är nybliven rallyvärldsmästare för Volkswagen. Nu vill den tyska biljätten ta vara på hans kunskaper i högre utsträckningen än i dag.

Sébastien Ogier plockade enkelt hem världsmästartiteln i rally med sin Volkswagen Polo WRC. Ekipagets första säsong tillsammans. Volkswagen ser nu potential i att använda hans kunskaper på andra ställen än bakom ratten i företagets WRC-bil.

Fransmannen har redan deltagit i utvecklingen av nya generationen Volkswagen Golf R. Han har varit en viktig kugge vid testerna på Nürburgring. Volkswagen vill även i framtiden använda sig av hans kunskaper av kommande prestandabilar.

 – Han har speciell kompetens i hur prestandabilar ska fungera. Vi räknar med att använda hans kunnighet i större utsträckning. Hans bidrag med Golf R var mycket positiv, sa Volkswagens utvecklingschef Heinz-Jakob Neusser häromdagen på Tokyos bilsalong enligt Autocar.

Med andra ord blir Ogier för Volkswagen lite av en motsvarighet till vad Vettel är för Infiniti.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!