100802-geely-volvo-klart

”Volvo-affären klar i dag”

Nu börjar det verkligen närma sig. Enligt Geelys pr-chef ska Geely-chefen Li Shufu och Fords Lewis Booth mötas i London under dagen för att slutföra Volvo-affären. Dessutom kommer den nya Volvo-chefen att presenteras.

 Flera oberoende källor uppger att Geelys köp av Volvo kommer att slutföras under dagen. Uppgifterna bekräftas även av Geelys pr-chef Yang Xueliang som säger till TT att Ford och Geely kommer att ha ett möte i London i dag. Om allt går enligt planerna kommer affären att slutföras. Ford har inte bekräftat att affären är i sitt slutskede men Ford Europas talesman John Gardiner säger till TT att det finns en stor chans att ett avgörande steg tas under dagen.

Vem som ska efterträda Stephen Odell som vd för Volvo är fortfarande en öppen fråga. Odell lämnar Volvo för att bli vd och styrelseordförande för Ford Europa och den hetaste kandidaten till hans efterträdare är Stephan Jacoby som fram tills för några veckor sedan har varit Volkswagens USA-chef. 

Mer information om Fords försäljning av Volvo följer.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr