090709-volvo-återkallar

Volvo återkallar 8 500 bilar

Nu återkallar Volvo totalt 8 500 bilar på grund av ett konstruktionsfel på bränslepumpen. Felet uppmärksammades för några dagar sedan och finns på modellerna V70 2,0 F och S80 2,0 F.

 Nu tvingas Volvo återkalla ett stort antal bilar som kan ha det konstruktionsfel som uppmärksammades i helgen. Felet gör att bilarna helt plötsligt kan få motorstopp och beror på ett fel i bränslepumpens backventil och tryckregulator. Hittills har Volvo fått rapporter om 400 drabbade bilar. Det finna inga uppgifter om någon olycka till följd av konstruktionsfelet.

– Men det kunde ha gått illa. Vi är helt tagna på sängen av problematiken och vill nu undanröja all osäkerhet. Därför erbjuder vi alla att lämna in bilarna för reparation, säger Volvos presschef Bo Larsen till TT.

Till en början sades felet endast finnas på V70 2,0 Flexifuel, men nu går Volvo ut med att även S80 med samma motor omfattas av återkallningen. Bilarna som återkallas är byggda från slutet av november 2007 till mitten av september 2008. Felet kan finnas på totalt 8 500 bilar och de flesta av dem, 7 500, finns i Sverige. 

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!