101207-volvo återkallar

Volvo återkallar bilar på grund av stolproblem

Nu flaggar amerikanska NHTSA för att Volvo återkallar ytterligare 7 420 bilar utöver de cirka 30 000 bilar som det annonserades om förra veckan. Denna gång handlar det om passagerarstolens ändstopp som kan vara defekt på vissa modeller.

Enligt amerikanska trafiksäkerhetsorganisationen NHTSA ska Volvo återkalla 7 420 bilar av modellerna S40, S60, V50 av modellår 2009 till och med 2011 samt XC60 av modellår 2010 och 2011.

Bilarna som berörs är tillverkade i Volvos fabrik i belgiska Gent samt utrustade med elektriskt justerbara främre passagerarstolar. Därmed inkluderas inte bilar där man manuellt får skjuta passagerarstolen fram och tillbaka.

Felet som upptäckts är att det främre ändstoppet på passagerarstolen har ett tillverkningsfel som gör att passageraren kan skjuta fram sätet längre än vad som är meningen. Med stolen i en position för långt fram mot instrumentbrädan höjer risken för skador vid en eventuellt kollision.

Även i Sverige berörs bilar, dock inte speciellt många.

– 169 bilar i Sverige berörs av återkallelsen. Ägarna kommer att kontaktas för kostnadsfri åtgärd av felet, säger Bo Larsen, presschef på Volvo Personbilar Sverige, till teknikensvarld.se.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!