Volvo S60 Foto: Filmpoint

Volvo återkallar S60 och C70 i USA

19600 exemplar av Volvo S60 och C70 återkallas i Nordamerika. Enligt NHTSA rör det sig om dekal som uppger ett felaktigt däcktryck som därmed kan leda till olyckor.

De amerikaner som äger en S60 tillverkad mellan 14 juli 2010 och 16 april 2011 eller en C70 tillverkad mellan 15 november 2005 och 31 juli 2011 kommer inom kort att få ett meddelande från sin Volvo-återförsäljare om att deras bil måste in för granskning och åtgärd. Det är totalt 19600 S60 och C70 som berörs.

 Anledningen till återkallelsen är en dekal som uppmanar till felaktigt däcktryck i reservhjulet (som är tillvalsutrustning för den som inte vill ha däck på burk med sig i bilen). Amerikanska myndigheten NHTSA förklarar att ett felaktigt tryck kan leda till fel på däcket som i sin tur kan resultera i en olycka.

 Förmodligen berörs inga S60 och C70 på den europeiska kontinenten. Det kan ju vara så att de amerikanska bilarna har fått felaktig information om trycket vid översättning från en enhet till en annan. Men vi ska försöka kolla upp vad som gäller för Sverige och återkommer på den punkten.

 I USA är det stenhårda regler och återkallelserna av bilar är många. Ibland undrar man varför många åtgärder på amerikanska marknaden inte kommer oss européer till godo. Måste man leva i ett samhälle där stämningar alltid ligger nära till hands för att biltillverkarna, i form av rädsla, ska ta sitt fulla ansvar även på vår sida Atlanten? Man kan ju undra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!