Volvo återkallar S90, V90 och XC90

En skruv som sitter i anslutning till sidokrockgardinerna i S90, V90 och XC90 kan vara skör och därför återkallar nu Volvo modellerna för att åtgärda det eventuella felet.

I amerikansk media rapporteras det om att 5 529 exemplar av Volvo-modellerna S90, V90 (Cross Country) och XC90 återkallas på grund av att en skruv som håller sidokrockgardinerna på plats kan vara bräcklig då den inom två dagar efter produktion kan utsättas för en kemisk reaktion. Om skruven inte utsätts inom två dagar behåller skruven sin ursprungliga hållfasthet.

teknikensvarld.se har varit i kontakt med Volvo Car Sverige som bekräftar problemet med skruven och att fyra fall har inrapporterats, dock utan några incidenter. Det är osäkert hur en skör skruv påverkar sidokrockgardinernas funktion, så Volvo tar det säkra före det osäkra och återkallar bilarna för att inspektera skruven. Är den felaktig byts den ut, annars inte.

Volvo Car Sverige bekräftar att det är en global återkallelse och att bilar i Sverige kommer att berörs. Hur många ber vi att få återkomma när vi får mer information som berör svenska Volvo-ägare.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!