Volvo återkallar tusentals bilar

Volvo återkallar flera tusen bilar då man funnit ett fel i utlösaren i krockkuddarna från Autoliv. Felet ska nu åtgärdas.

Totalt rör det sig om 8 200 bilar över hela modellprogrammet, inklusive bilar i nya 90-serien (S90, V90 och XC90). I Sverige är det omkring 1 200 bilar som berörs.

Återkallelsen har initierats av Volvo efter att underleverantören Autoliv informerat om ett fel i krockkuddarnas utlösare. Autoliv ska ha gett Volvo rådet att återkalla.

– De hade ett kvalitetsproblem under en period i tillverkningen. Det kan hända att det blir problem när kudden ska lösa ut, berättar Volvo Cars talesman i globala frågor enligt Expressen.

Inga incidenter till följd av felet är kända. Volvo Cars kommer att informera berörda bilägare brevledes där de uppmanas besöka sin Volvo-verkstad för åtgärd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!