Foto: Andreas Libell

Volvo återkallar XC90 på grund av säkerhetsbrist

Nu är det leveransstopp av samtliga sjusitsiga XC90 och alla som redan levererats återkallas.

Volvos viktigaste modell på länge får ännu ett bakslag, i maj återkallades en del bilar på grund av felaktigt monterat elkablage i framstolarna. Nu är det dags igen.

Nu har Volvo upptäckt att krockgardinerna som ska skydda passagerare på den tredje sätesraden inte vecklas ut som de ska. Enligt uppgift ska det vara en interiörpanel på D-stolparna som är i vägen vilket vid en eventuell krock skulle kunna leda till att passagerarna längst bak inte ger det skydd som är tänkt. Det är alltså inget fel på själv krockkudden och en trolig åtgärd är att ändra utformningen av den aktuella panelen.

Än så länge har Volvo inte gått ut med något siffra om hur många fordon som är drabbade, men i nuläget är det leveransstopp av samtliga drabbade bilar som står hos återförsäljare. Drabbade kunder som redan har fått sin bil levererad kommer att kontaktas av Volvo inom en snar framtid. Än så länge finns inga rapporter om olyckor eller liknande relaterade till detta fel.

Volvo vidhåller att det inte är farligt att köra de drabbade bilarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet