071122-volvo-diesel-fel

Volvo återkallar ytterligare 38 000 bilar

I morse kom uppgifter om att Volvo återkallar 18 000 bilar på grund av för sen utlösning av sidokrockkuddarna. Nu i kväll kommer nästa chock för många Volvo-ägare – ytterligare 38 000 bilar av årsmodell 2006 med dieselmotorer återkallas.

Anledningen till att ytterligare 38 000 Volvo-bilar återkallas är ett materialfel på hållare och skruvar till insprutningsmunstycket i dieselmotorerna. Diesel kan läcka ut och på grund av värmen kan det börja ryka och motorn kan gå illa. I värsta fall kan dieseln antändas med en brand som följd.

Felet har uppmärksammats av Volvo efter ett antal incidenter. En motorbrand i Sverige och flera i Storbritannien.

Bilarna det handlar om är alla dieselversioner av S60, V70, XC70 och XC90. Samtliga av årsmodell 2006. I Sverige berörs 4 946 bilar av nämnda modeller.

Bilköparna uppmanas per brev att åka tillbaka till sin återförsäljare och få felen åtgärdade.

– Det är självklart aldrig roligt att kalla tillbaka bilar, men vi gör det för att visa att vi tar sådana här saker på allvar och kontaktar kunderna så fort vi har upptäckt ett fel, säger Maria Bohlin till TT.

Alltså handlar det om totalt 56 000 bilar som Volvo väljer att återkalla under en och samma dag, i två omgångar. I morse kunde vi rapportera om att samtliga nya Volvo V70 och XC70 återkallas, 18 000 stycken, på grund av ett mjukvarufel som gör att sidokrockkuddarna inte löser ut som de ska vid krock från sidan. Läs mer om detta genom att klicka på länken nedan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!