061010_årets_bil

Volvo C30 finalist i Årets Bil

Det är mycket Volvo i dag. Bilspionen avslöjar nya V70 och till viss del XC70 samtidigt som ”Årets Bil” juryn meddelar att Volvo C30 finns med bland de åtta finalisterna i årets tävling.

De normalt sju finalisterna i tävlingen Årets Bil har blivit åtta vilket tyder på en ovanligt jämn tävling. Volvo S80 och den andra ”svensken” Cadillac BLS åkte ut men Volvos golfklassutmanare C30 ska försvara de blågula färgerna.

Motståndet består av förhandsfavoriten Fiat Grande Punto, Citroën C4 Picasso, Ford S-Max, Honda Civic, Opel Corsa, Peugeot 207 och Skoda Roomster. Självklart bra bilar allihop och därför saknas andra väntade modeller som Lexus IS, Hyundai Santa Fe, Toyota RAV-4 och Citroën C6. Men alla kan ju inte gå till final och då ligger småbilar och golfklassen mer rätt i tiden än suvar och premiumbilar.

Rent klassmässigt slåss Volvo C30 med Honda Civic så det kanske viktigaste för Volvo är att slå just den, de övriga tillhör ju egentligen andra segment.

Nu ska hur som helst dessa åtta testas, köras och klämmas på i ytterliggare en månad och den 13 november kommer juryn berätta vilken bil som är Årets Bil i Europa 2007.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!