090423-volvodrive-rdesign

Volvo C30, S40, V50 DRIVe tuffare med R-design

De flesta förknippar Volvos snåla DRIVe-modeller med tråkigt yttre och hemska fälgar. Det kan nu vara ett minne blott om man väljer att utrusta sin DRIVe-bil med ett R-designpaket.

Miljöbilar förknippas ofta med tråkiga bilar. Den inställningen vill Volvo nu ta kål på genom att erbjuda utrustningspaketet R-design till sina tre miljöbilar C30, S40 och V50 DRIVe. Detta är möjligt sedan de har lyckats med ytterligare optimering av drivlinorna. De tre bilarna ligger alla på 119 gram koldioxid per kilometer och det utan de tidigare exteriöra anpassningarna för minskat luftmotstånd, som exempelvis speciella paneler och spoilers. Vindavvisaren i fronten kvarstår dock.

– Vi har lyckats reducera de här DRIVe-modellernas bränsleförbrukning och CO2-nivåer mer än vad vi först trodde var möjligt. Det har skapat utrymme för att utrusta bilarna med R-designpaketet och ändå komma under utsläppsgränsen 120 g/km för samtliga modeller, säger Magnus Jonsson, Senior Vice President, Product Development vid Volvo Personvagnar.

Med R-designpaketet kan kunderna välja mellan tio olika exteriöra kulörer samt en rad av specialdetaljer både exteriört och interiört.

Exteriört:

Bodykit      med främre och bakre spoilers, nedre dörrlister samt sidokjolar.

Takluckespoiler,      C30 och V50 och bagageluckespoiler S40.

90      millimeter sportslutrör, C30.

17-tums      femekrade aluminiumhjul, Serapis.

Grill      och backspegelkåpor i matt specialfinish.

Interiört:

Klädsel      med sittytor i crémefärgat läder, kanter i mörkgrå Flex-Tec och präglat R-designemblem      i framstolarna.

R-designmittkonsol      och –panelinläggningar.

Växelspaksknopp      i läder och aluminium.

Sportpedaler      i aluminium, med ribbor i gummi.

Sportratt      i läder med R-designemblem.

Blåa      instrumenttavlor för hastighetsmätare och varvräknare.

Mattor      i textil med kontrasterande kanter.

I fronten på bilarna sitter en vindavvisare, speciellt framtagen för DRIVe-modellerna. Där finns också ett R-designemblem.

Samtliga bilar är sänkta tio millimeter jämfört med motsvarande icke DRIVe-modell. Alla har manuell växellåda, optimerad för så snål gång som möjligt. Under huven på de tre DRIVe-modellerna sitter en dieselmotor på 1,6 liter, 109 hästkrafter och 240 newtonmeter. Alla tre förbrukar 0,45 liter per mil och släpper ut 119 gram per kilometer.

Läs mer

Provkörning

TV-TV

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!