070717-volvo-c70-2.0D Foto: Henrik Ottosson

Volvo C70 får snålare dieselmotor

Volvo utökar sitt motorutbud för deras C70 med en snålare fyrcylindrig, två-liters turbodiesel.

Den fyrcylindriga turbodieseln erbjuder 136 hästkrafter och 320 newtonmeter vrid. Volvo hävdar att bränsleförbrukningen ligger på 0,61 liter per mil vid blandad körning. Dessutom anger Volvo att en C70 2.0D accelererar från stillastående till hundra kilometer i timmen på 11 sekunder, och att topphastigheten är 205 kilometer i timmen. Partikelfilter är standard. 

-Den nya fyrcylindriga turbodieseln kommer att bli populär, särskilt i Europa där vi räknar med att den kommer att stå för 20 procent av antalet C70 som säljs totalt. Motorn erbjuder en attraktiv kombination av god bränsleekonomi och körglädje, säger Fredrik Arp, VD och koncernchef för Volvo Personbilar.

Volvo räknar med att det kommer att säljas 2000 stycken C70 2.0D per år, vilket betyder att en av tio sålda C70, över hela världen, kommer att vara med den fyrcylindriga turbodieseln. 

De första C70 2.0D beräknas dyka upp i saluhallarna nu i höst.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!