Volvo Concept Estate

Volvo Concept Estate – första bilderna på nya kombin

På Genèvesalongen ska Volvo visa sista konceptbilen i en serie om tre. Concept Estate heter bilen och är en förstudie i hur kommande kombimodellen V90, som ersätter V70, ser ut.

På Frankfurtsalongen i höstas visade Volvo upp konceptbil nummer ett – Concept Coupé. En lång, linjeskön coupémodell med inslag från klassikern P1800.

 På Detroitsalongen i januari i år kom konceptbil nummer två – Concept XC Coupé. En coupésuv som gav oss en föraning om kommande generation XC90. Konceptbilen blev dessutom utsedd till bästa på Detroitsalongen.

Alldeles snart är det dags för den tredje och sista bilen i designchef Thomas Ingenlaths och Volvos konceptbilsserie. På Genèvesalongen i mars visar den svenska biltillverkaren upp Concept Estate.

 Bilen är inte officiellt avtäckt ännu, men tack vare bilder i Stutterheim Raincoats webbshop får vi se glimtar av kombibilen som bär samma drag som de två tidigare visade konceptbilarna. Snacka om snyggt paketerad marknadsföring av Volvo.

 Stutterheim Raincoats är en svensk tillverkare av regnkläder och har av Volvo fått i uppdrag att skapa det täcke/skynke kallat Estate Svart som täcker Volvo Concept Estate på Genèvesalongen. På bilderna ser vi att det inte rör sig om ett vanligt tunt skynke utan det är kraftigt bomullstyg och vattenavvisande gummiyta – en regnkappa helt enkelt. Ett svenskt hantverk.

Volvo Concept Estate får vi alltså en glimt av tack vare att skynket lyfts på strategiska ställen. Vi ser fronten med det stora järnmärket, höger framskärm och framhjul, höger bakskärm och bakhjul samt delar a bakluckan. Vi ser tydligt att formerna följer samma linje som de två tidigare konceptbilarna som sägs visa upp stora delar av Volvos nya formspråk. Vi kan även lägga märke till att det inte är en traditionell kombi vi tittar på utan en shooting brake-version, det vill säga en tredörrarskombi. Snyggt, men förmodligen inget för produktion (man ska aldrig säga aldrig).

Volvo Concept Estate är alltså en förstudie av nästa generation kombibil från Volvo och då tänker vi främst på kommande V90 som ska ersätta folkhemsbilen V70. Baserad på den flexibla SPA-plattformen och med spännande VEA-drivlinor under skalet där fyrcylindriga, och eventuellt trecylindriga, maskiner står för utbudet rakt över hela modellprogrammet. I mer prestandaorienterade versioner elektrifieras drivlinan samtidigt som förbränningsmotorn behålls. Bensin/diesel i kombination med el ska kunna motsvara mustiga sexor och till och med saftiga V8:or.

Mer om Volvo Concept Estate alldeles snart. Genèvesalongen står som bekant och väntar runt hörnet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!