Volvo Concept You Foto: Erik_Fagerwall

Volvo Concept You avslöjad – exklusiva bilder!

Här är Volvos nya konceptbil som ska avtäckas på Frankfurtmässan. Teknikens Värld kan redan nu visa de exklusiva bilderna på lyx-Volvon.

Vi har tidigare skrivit om Volvos nya konceptbil som har siktet inställd på bland annat de tyska premiumvagnarna Audi A7, Porsche Panamera och Mercedes CLS. Nu kan vi visa bilder på den nya lyx-Volvon innan den officiella världspremiären.

Vad vi kan se är bilen kusligt lik vår illustratör Erik Andréns gissning om hur bilen kommer se ut. Även Volvos tidigare konceptbil Concept Universe gör sig påmind i Concept You men aningen mer produktionsfärdig design. Längst fram syns en bred Volvogrill som flankeras av smala framljus med LED-teknik. De breda skärmarna ger ett sportigt utseende och mittemellan dem öppnas dörrarna åt varsitt håll, så kallade självmordsdörrar vilket vi inte är vana vid att se på en Volvo.

Inuti bilen har den svävande instrumentpanelen som gjorde premiär på S40 och V50 försvunnit. En display modell större förser föraren med information om bilen, en utveckling av Volvos On Call-service. Bak i bilen kan de två baksätespassagerarna fördriva tiden med att titta ut eller upp genom fönstren i taket.

Volvo har inte gått ut med någon officiell information av förklariga skäl, men det kommer lagom till att Frankfurtsalongen drar i gång den 13 september. Som vi skrivit om tidigare vill Volvo tona ner hästkraftskriget och i stället satsa på mer miljövänliga drivlinor, främst med bränslesnåla fyra och sexcylindriga motorer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!