080114-volvo-miljö-premie

Volvo inför miljöbilspremie

Volvo väljer att själva uppmuntra till miljöbilsköp. En premie på 10 000 kronor införs till den som skrotar en bil och köper en ny etanol-Volvo. Väljer man en dieseldriven får man 6 000 kronor.

Med den nya miljöbilspremien tar Volvo saken i egna händer. De 10 000 kronorna som erbjuds kallas förnyelsepremie av Volvofolket. Rabatten ska gälla för alla bilar, oavsett ålder och märke. Det enda villkoret är att den gamla bilen ska skrotas hos en auktoriserad bilåtervinnare.

– Miljöbilsförsäljningen slår ständigt nya rekord, men vi får inte glömma bort att Sverige fortfarande har en av Europas äldsta rullande vagnparker. Äldre bilar har väsentligt högre miljöpåverkande utsläpp och har inte samma nivå på säkerheten som nya bilar, säger Thomas Andersson, vd för Volvo Personbilar Sverige till DN.

Förnyelsepremien från Volvo läggs ovanpå den statliga miljöbilspremien som även den är på 10 000 kronor. Men för att få pengarna från Volvo måste man alltså ta livet av sin gamla bil. Köper man en Volvo Flexifuel får man därmed en total rabatt på 20 000 kronor. Vill man hellre ha en dieseldriven Volvo behöver man inte gå lottlös. Den statliga rabatten på 6 000 kronor för dieselbilar med partikelfilter togs som bekant bort vid årsskiftet. Men härmed återinförs den, åtminstone från Volvos sida. Den nya förnyelsepremien kommer säkerligen att bidra till fortsatt stor efterfrågan på Volvos gröna alternativ.

Till vårt batteri av gröna förmåner adderar vi nu ytterligare ett argument för våra kunder att välja en Volvo Flexifuel, samtidigt som vi slår ett slag för våra koldioxideffektiva dieslar, säger Thomas Andersson till DN.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!