Volvo integrerar Spotify i bilen

Två av Sveriges globalt kända varumärken gör gemensam sak när nu Volvo börjar erbjuda stöd för musikstreamingtjänsten Spotify direkt i infotainmentsystemet.

Det har varit tal om det tidigare, att Volvo och Spotify har inlett ett samarbete, men det är först nu som det alltså är dags för Spotify att göra entré i Volvos inbyggda infotainmentsystem. Med start i nya XC90, S90 och V90 kommer alltså Spotify nu finnas tillgängligt som en inbyggd app i bilens infotainmentsystem, Sensus.Möjligheten har redan funnits att via Bluetooth eller Apple Carplay strömma Spotifys musik till bilen via smartphone, men när nu Volvo integrerar Spotify i bilen krävs inte en smartphone (även om vi i grunden ändå antar att bilen måste vara uppkopplad), även om dessa möjligheter förstås finns kvar. Utöver detta är dock en förutsättning att man har Spotify Premium, som kostar 99 kronor per månad.Spotify i Volvo Sensus kommer också att vara kompatibelt med det som kallas Spotify Connect, vilket innebär att bilens passagerare trådlöst kan kontrollera musiken via andra (mobila) enheter, så som i dag är möjligt exempelvis över trådlösa nätverk i hemmet. Tjänsten kommer att finnas tillgänglig på alla marknader där Spotify finns i dag.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!