Foto: Transportstyrelsen

Volvo kritiserar Göteborgs stad

I ett öppet brev riktar Volvo PV hård kritik mot Göteborgs kommunledning. Volvo känner sig tvungna att markera mot att kommunledningen framställer bilen som något negativt.

Volvo Personvagnar tycks ha fått nog av Göteborgs stads inställning till bilen. I ett öppet brev riktar Volvos kommunikationsdirektör Bodil Eriksson kritik mot att kommunledningen på senare tid har valt att profilera sig som en kommun som ser bilen och bilindustrin som något negativt. 

 – Det är med viss förvåning vi på Volvo Cars följer hur Göteborg väljer att profilera sig som en kommun som ser bilen – och därmed bilindustrin – som något negativt, särskilt som detta inte avspeglar kommuninnevånarnas åsikter. Vi ser Volvo Cars som en del av lösningen, inte problemet. Enligt en ny undersökning från Västra Götalandsregionen har industrin – och i synnerhet fordonsindustrin – lika stor ekonomisk betydelse för regionen som för 30 år sedan. Den insikten behöver göras transparent genom hela Göteborgs stads organisation, skriver Bodil Eriksson i Göteborgs-Posten.

 Droppen som tycks ha fått bägaren att rinna över var när Göteborgs stad invigde sitt nya representationskontor i Bryssel och att man då delade ut en skrift där det framgick att man från kommunens sida arbetade för att få invånarna att lämna bilen hemma.

 – Vi som företag behöver en uppbackning för vår industri och för att vi kan verka i ett bra klimat. Vi gör inte det här för att hota, utan bara för att markera att vi tycker att det här var olämpligt, säger Bodil Eriksson till GP.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!