Volvo lägger bud på Nissan Diesel

AB Volvo har beslutat att lägga ett bud på samarbetspartnern Nissan Diesel. Budet kommer att ligga på 7,5 miljarder kronor och Nissan Diesels ledning stöder budet.

- Med Volvo som ägare får Nissan Diesel både de resurser och den finansiella stabilitet som behövs för att till fullo ta till vara på de möjligheter som ett närmare samarbete erbjuder båda parter, säger Volvos koncernchef Leif Johansson. Nissan Diesels produkter och kunnande innebär ett värdefullt komplement till koncernen.

- Under vår gemensamma studie av synergier har ett stort förtroende vuxit fram mellan företagen och jag tror att ett samangående är det bästa alternativet för vrå framtid, säger Nissan Diesels vd Iwao Nakamura.

Volvos ställföreträdande koncernchef Jorma Halonen är även vice ordförande i Nissan Diesels styrelse och han ser mycket positivt på beskedet.

- Nu kan Nissan Diesel dra nytta av Volvokoncernens resurser och kunnande men Volvo kan också dra nytta Nissan Diesels kunnande inom bland annat hybridteknologi, säger Halonen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!