110329-volvo nyanställer Foto: Filmpoint

Volvo nyanställer 1 200 personer

Volvo Personvagnar nyanställer 1 200 personer i vad som beskrivs som den största nyrekryteringen i företagets historia. 1 000 av dessa kommer anställas i Göteborg.

Volvo Personvagnar meddelade i dag vid en presskonferens att 1 000 personer kommer att anställas vid fabriken i Torslanda i Göteborg under det kommande året. Dessutom anställs 200 personer vid fabriken i Gent i Belgien. Rekryteringen beskrivs som den största någonsin i företagets historia, och ska förstärka Volvos kompetens inom utveckling av nya bränslesnåla modeller.

Av de 1 200 nyanställningarna kommer 900 att vara ingenjörer, främst inom produktutveckling. En ny typ av ingenjörer Volvo behöver är inom kraftelektronik med spänningar över 400 volt, rapporterar Ny Teknik. Dessa ska utgöra en resurs för utvecklandet av plug-in-hybrider (Volvo V60 plug-in-hybrid kommer 2012). Nya ingenjörer behövs även inom utveckling av HMI (Human Machine Interface), mjukvaror och materialteknik.

Utöver nya ingenjörer kommer även nya tjänster komma inom inköp, produktion, IT och marknadsföring för att anpassa organisationen efter den nya affärsplanen som utvecklats sedan kinesiska Geelys övertagande av Volvo förra året. Under 2010 ökade Volvos globala försäljning med 11,6 procent.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!