100817-volvo-vattenfall

Volvo och Vattenfall söker testförare

Volvo och Vattenfall samarbetar kring plug in-hybrider som ska börja säljas 2012. Men redan nu har du chansen att köra en Volvo som kan laddas i eluttaget. Ansök nu om att bli testförare under en vecka.

Volvo och Vattenfall påbörjade redan för tre år sedan sitt samarbetsprojekt med målsättningen att testa och utveckla plug in-tekniken. Volvo utvecklar och producerar bilarna medan Vattenfall står för laddningslösningar. Nu har projektet kommit så långt att det behövs testförare som kan hjälpa till att utvärdera bilarna och laddningsmöjligheterna.

Under hösten går testprojektet in i nästa fas och Vattenfall vill att även vanliga privatpersoner ska kunna bidra med sina synpunkter. Nu har du chansen att testa bilen som är det första resultatet av Volvos och Vattenfalls samarbete. Plug in-hybriden drivs primärt av en elmotor som kan köras cirka 30 kilometer på en laddning. Till sin hjälp har den en dieselmotor som rycker in när elen inte räcker till. När bilen står stilla kan den enkelt laddas via ett vanligt eluttag, till exempel det som används för motorvärmaren. Testbilarna är dessutom försedda med mätutrustning som samlar inte data om hur bilen laddas.

Vattenfall efterlyser nu privatpersoner som kan provköra en plug in-hybrid under en vecka i höst. Ta chansen att testa och bidra till utvecklingen av nästa generations bilar, läs mer och ansök genom att gå in på Vattenfalls hemsida eller följa länken nedan.

Anmäl ditt intresse senast den 31 augusti.

Extern länk

Testförare sökes

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!