101125-volvo-v60-polestar

Volvo S60 och V60 snabbare med Polestar-trim

Nu går det att få ännu mer kraft i S60 och V60. Volvos motorsportpartner Polestar erbjuder effektoptimering för Volvos nya D5-motorer.

Den som tycker att Volvos största dieselmotor med 205 hästkrafter är lite för klen kan känna sig lugn, det går att få mer. Volvos officiella motorsportpartner Polestar erbjuder redan effektoptimeringssatser till flera av Volvos motorer men den nya stordieseln har lämnats orörd fram till nu. Polestars optimering finns vid alla auktoriserade Volvo-återförsäljare och kan installeras vid nyleverans eller i efterhand.

Oavsett när man väljer att utrusta sin Volvo med Polestars trimsats innebär optimeringen att D5-motorns effekt ökar från 205 till 225 hästkrafter. Det maximala vridmomentet ökar samtidigt från 420 till 460 newtonmeter. Enligt Polestars tekniske chef Jan Andersson ska den nya trimsatsen inte automatiskt innebära att bränsleförbrukningen skjuter i höjden. Utsläppsvärdena och den certifierade bränsleförbrukningen förblir desamma även efter att Polestar har fingrat på elektroniken.

– I praktiken är det fullt möjligt att utnyttja Polestars effektoptimering för att minska bränsleförbrukningen något, om du kör på ett effektivt sätt med snabb acceleration och håller jämn fart med låg motorbelastning, säger Jan Andersson.

Huruvida detta stämmer i verkligheten återstår att undersöka men en obestridlig fördel med Polestars trimsatser till Volvo-motorerna är att allt är godkänt av myndigheterna. Det innebär att de nya värdena skrivs in i registreringsbeviset, att Volvos originalgarantier gäller, att försäkringsvillkoren är oförändrade och att all service kan utföras enligt Volvos originalplan.

TV-TV

Läs mer

Provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!