Volvo S60 Polestar polisbil

Volvo S60 Polestar blir snabb polisbil

350 hästar starka Volvo S60 Polestar, med prestanda som inte skäms för sig, blir fartsyndarnas nya skräck. Bilen har nämligen förvandlats till polisbil. Sydneys poliskår tillhör de lyckligt lottade.

Volvo och Polestar är oerhört populära i Australien. S60 Polestar är ett resultat tack vare australiensiska krafter och nu finns den som bekant också i Sverige. Här har vi dessutom också en kombiversion i V60 Polestar.

Nu får Volvo och Polestar ett rejält skyltfönster vid sidan om V8 Supercars där två S60 Polestar tävlar. Polisen i Sydney har nämligen utökat sin bilflotta med ytterligare en Volvo efter inköpet av förra årets S60 T5. Denna gång föll valet på – just det – S60 Polestar. En 350-hästarsvolvo som gör 0-100 km/h på 4,9 sekunder.

– När jag var med i utvecklingsarbetet av den här bilen inför produktionsstarten trodde jag aldrig att den skulle bli en polisbil. Men nu har de verkligen en potent bil till sitt förfogande, säger Robert Dahlgren som till vardags tävlar i australiensiska V8 Supercars med Volvo Polestar Racing.

Så nu blir det synd om fartsyndare och andra som inte följer lagen i Sydney med omnejd.

Torsdag 24 april är dagen då du kan njuta av Teknikens Världs provkörning av Volvo S60 och V60 Polestar i nya numret som kommer ut i butik. Missa inte det!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!