Volvo S60 T6 Polestar

Volvo S60 T6 Polestar – en första titt på specialversionen

Polestar lade precis ut en kort teaser med en S60 T6 i Polestar-blått. Ingen information. Vi vet dock vad det handlar om!

Ett kort filmklipp där vi ser en blå S60 med Polestar-emblem i fronten köra på sladd genom en snöig böj. Filmen kryddas med texten ”Limited Edition. Soon in Australia”.

 Kan det vara en specialversion av 508 hästkrafter starka S60 Polestar? Nej, riktigt så bra är det inte, tyvärr. Eller, det beror på hur man ser på det. Det är faktiskt nästan bättre upp, i alla fall för oss vanliga dödliga.

 Sedan S60 Polestar, 508-hästarsversionen, visades upp i australiensiska Top Gear för ett tag sedan har det rått Polestar-feber i det stora landet som ligger lågt ned till höger på kartan. Det tänker Volvo i Australien och Polestar dra nytta av och ska därmed lansera en S60 T6 Polestar som är Polestar Performance-optimerad till mer än de 329 hästkrafter som erbjuds i Sverige, lackerad i Polestar-blått och – kanske viktigast av allt – fått ett chassi som optimerats och vidareutvecklats av just Polestar.

 Volvo S60 T6 Polestar ska byggas på plats i en liten fabrik i Australien.

 Eftersom S60 facelift inte är aktuell förrän i höst är det den icke ansiktslyfta versionen av S60 T6 AWD som blir Polestar-behandlad. Det betyder inte bara det äldre utseende utan tyvärr också att växelpaddlarna vid ratten, eftersom det är en automatväxlad bil, inte finns med som de gör på S60 från och med i höst.

 Volvo S60 T6 Polestar är endast för Australien. De som vill kan ju alltid drömma om och hoppas att Sverige får en del av kakan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr