Volvo S60L

Volvo S60L officiell – mer plats i baksätet

Det är bilsalong i dagarna även i Kina, närmare bestämt i Guangzhou där Volvo just nu ställer ut förlängda S60L som ska locka tjänstemän och andra personer som gillar att sprattla med benen i baksätet.

Vi har tidigare visat upp spionbilder på en Volvo S60 med förlängd hjulbas. S60L, som den kallas, ska enbart säljas i Kina där extra utrymme i baksätet står högt i kurs. Nu är nya S60L officiellt presenterad på Guangzhou Motor Show och den visar upp ett axelavstånd på knappt 286 centimeter. Det är åtta centimeter extra jämfört med S60 så som vi känner den.

Under huven finner vi tre olika turbomatade motoralternativ. En maskin som benämns 2,0T med 2,0 liter cylindervolym och 200 hästkrafter (den känner vi inte igen här i Sverige), en T5-motor på 2,0 liter också men med 245 hästkrafter samt en sexcylindrig T6-motor på 3,0 liter och 304 hästkrafter. De två senare känner vi svenskar däremot igen.

När S60L börjar säljas i december kommer den att få tufft motstånd från BMW:s och Audis långversioner av 3-serie och A4. När nästa generation Mercedes C-klass dyker upp med extra centimeter mellan hjulaxlarna blir konkurrensen ännu hårdare. Dessutom tänker Cadillac göra en långversion av sin mellanklassare ATS.

Priset för Volvo S60L i Kina börjar på 220000 yuan, motsvarande 236000 svenska kronor. Det är något mindre än vad man får ge för en basutrustad S60 i Sverige.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!