081118-volvo-s80l-kina

Volvo S80L för långa mogna kineser

Kina är en av de starkaste marknaderna för Volvo. Märket har verkligen etablerat sig där, inte minst sedan S40 började byggas lokalt för två år sedan. Nu ska även S80 byggas där, då i en extra lång version – S80L – med 14 extra centimeter för baksätespassagerarna.

Den kinesiska bilmarknaden är en av de mest expansiva i världen och det gäller för biltillverkarna att få ett stort finger med i spelet där borta. Volvo var tidigt ute och kunde redan 2006 erbjuda kineserna en modell som byggdes i landet efter lokalbefolkningens premisser och behov. Framgångarna med denna S40-modell följs nu upp med en S80-version ämnad enbart för den kinesiska marknaden.

Volvos flaggskepp S80 tilltalar välbärgade kineser som söker bilar i premiumklassen. Därför presenteras nu S80L som innefattar uppdateringar passande de kinesiska konsumenternas smak. Målgruppen för S80L är, enligt Volvo, framgångsrika, mogna personer med stark känsla av ansvar för sina familjer och för samhället.

Förutom rejält med funktioner och utrustning bjuder Volvo S80L på extra tilltaget utrymme i baksätet samtidigt som komforten höjs ett snäpp. Detta är möjligt då bilens hjulbas har förlängts med 14 centimeter och hela längden kommer baksätespassagerarna till godo.

Enligt Volvo ska de extra centimetrarna tillsammans med lyxig design, hög säkerhet och premiumkvalitet göra S80L mycket konkurrenskraftig på den kinesiska marknaden och man hoppas på att ta hem en rejäl andel av lyxbilssegmentet i Kina.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!