060320_volvo_s40

Volvo ska göra S40 i Kina

Nya Volvo S40 kommer tillverkas i Kina. Det sa Volvo PV:s VD Fredrik Arp på en presskonferens i Beijing.

Volvo Personvagnar kommer att börja tillverka S40 i Kina. Det meddelade Volvo själva under måndagen. Produktionen kommer att ske i Changan Fords fabrik.

– Detta är ett viktigt steg mot en stabil närvaro och en ljusare framtid på den kinesiska bilmarknaden, sa Volvo Personvagnars VD Fredrik Arp vid en presskonferens i Beijing, Kina. 

Vi är övertygade om att lanseringen av den Kinatillverkade S40 kommer att bli en framgång, både ur industriell och ur kommersiell synvinkel.

Volvo PV siktar på en årsproduktion på cirka 10 000 enheter i Changan Fordfabriken. 

Volvo är inne i en offensiv period, bl a ska sju nya modeller presenteras mellan åren 2006 och 2009 och först ut blev C30 Design Concept. Den riktiga C30:n har premiär på bilsalongen i Paris i september. Nya Volvo S80 tillhör också den nya generationen och den visades upp på Genèvesalongen.

 Volvo Personvagnar har ett representationskontor i Beijing sedan 1994 och återförsäljarnätverket har utvecklats kontinuerligt. 

Volvos nätverk omfattar nu företag med Volvorepresentation i 45 städer, inklusive utställningshallar och verkstäder. 

– Denna expansion har hjälpt oss att öka försäljningen i Kina. Vår försäljningsvolym ökade med 84 procent förra året. Lokal produktion kommer att stärka vår position ytterligare eftersom vi kan erbjuda vår volymmodell till ett mycket konkurrenskraftigt pris, avslutar Fredrik Arp.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr